Tort pentru mama

de lilik in Torturi, 4 Iul 2013 | 19980 vizualizari

 

Ei bine dupa cum am scris la titlu acest tort l-am facut pentru mama mea draga,care pe 26.06 a implinit o frumoasa varsta...La multi ani draga mama!!!!Multumim pentru tot ce faci pentru noi si te iubim mult.
Am facut acest tort cu mousse de ciocolata alba si cirese,exact pe gustul mamei(doar ciocolata alba e preferata ei :D) si va spun ca este o combinatie chiar reusita(poate mult mai buna cu visine).
Va las reteta si sper sa va fie pe plac.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri ulei
  • 1 pliculet de vanilina
  • 1 praf de sare
  • 1 pahar cu zahar
  • 1 pahar cu faina

Pentru mousse de ciocolata alba:

  • 500 ml smanatana pentru frisca
  • 250 gr ciocolata alba de calitate
  • 5 gr gelatina in foi
  • 3 linguri zahar pudra vanilat

Pentru sirop si cirese:

  • 350 gr cirese(visine) fara samburi
  • 200 ml apa
  • 100 ml vin moscato dulce(sau kirsch)
  • 5-6 linguri zahar

Pentru decor :

  • frisca
  • ciocolata alba
  • cirese.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pentru mama:

Prima data pregatim blatul:

-separam albusurile de galbenusuri si le mixam cu zaharul si un praf de sare ca pentru bezele,apoi adaugam pe rand galbenusurile si uleiul,iar la sfarsit faina si vanilina cernute.

-amestecam bine,apoi punem compozitia intr-o tava(24 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incins la 180° pana trece testul cu scobitoarea,dupa care lasam sa se raceasca.

Intre timp pregatim ciresele:

-punem intr-o craticioara ciresele(visinele) curatate impreuna cu apa,zaharul si vinul,apoi punem pe foc mic si lasam sa fiarba cu capacul pus pana siropul scade si ciresele sunt fierte dar nu foarte moi(10-15 minute),apoi lasam sa se racoreasca.

Cand blatul si siropul sunt reci pregatim mousse-ul de ciocolata alba:

-punem gelatina la inmuiat pentru cateva minute in apa rece.

-intre timp topim ciocolata cu 200 ml smantana pentru frisca pe baie de aburi,apoi cand ciocolata e topita o luam de pe foc si topim in ea gelatina inmuiata.

-lasam sa se raceasca,apoi mixam restul de smantana pentru frisca cu cele 3 linguri de zahar pudra si o amestecam cu ciocolata topita.

Cand avem totul pregatit putem asambla tortul:

-taiem blatul in 2 si o parte o punem pe o farfurie(platou) si deasupra asezam ciresele din sirop si insiropam si blatul, deasupra punem mousse-ul de ciocolata alba,apoi acoperim cu cealalta parte de blat pe care o insiropam cu siropul ramas.

-dam la rece pentru cateva ore(o noapte chiar),iar a doua zi il decopram dupa plac cu frisca,ciocolata alba si cirese sau cu ce va place mai mult.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

pentru asamblare folositi peretii tavii unde ati copt blatul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru mama" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata